Kansikuvia

Esimerkkejä joistakin suunnittelemistani kirjojen kansista. Joihinkin olen ulkoasu-designin lisäksi myös tehnyt kuvan.

Tapani Bagge Rikoksen poluilla Tapani Bagge: Rikoksen poluilla
Kustantamo Helmivyö 2019

Design ja kannen kuva. Photoshop ja InDesign.

Osta kirja verkkokaupasta!

Yli sadan kirjan mies Tapani Bagge julkaisi neljä vuotta sitten ensimmäisen artikkelikokoelmansa Vaaran viehätys. Rikoksen poluilla – ja muillakin on sille jatkoa. Uudenkin kirjan jutut käsittelevät kirjallisuutta, televisiota ja elokuvaa, näkökulmana kirjoittajat. Aluksi liikutaan rikoksen poluilla, minkä jälkeen karautetaan Villiin länteen. Humoristien ja satiirikkojen kautta päästään osioon Elämä ja historia, joka sisältää sattumuksia ja muistelmia Baggen monipuolisen uran varrelta sekä kertoo hänen kirjojensa taustaa ja syntytarinaa.


Minna Canth etukansi Minna Canth: Ompelija ja muita kertomuksia
Kustantamo Helmivyö, 2018

Design ja kannen kuva. Photoshop ja InDesign.

Osta kirja verkkokaupasta!

Ompelija ja muita kertomuksia sisältää Minna Canthin lehdissä ja albumeissa julkaistuja novelleja, joita ei ole pitkään aikaan ollut saatavilla painettuna. Novellit käsittelevät tarkkanäköisesti miehen ja naisen – tai aviomiehen ja vaimon – välistä suhdetta, ja kirjailijan kriittinen näkemys Minna Canth takakansitulee esille myös näissä tilapääkertomuksissa. Teoksessa on myös pieni valikoima Canthin kirjeistä.

Näytelmäkirjailija, novellisti, journalisti, aktivisti ja kauppias Minna Canth (1844–1897) piti 1800-luvun lopun kirjailijoistamme eniten esillä syrjittyjen eli naisten, palvelusväen ja köyhälistön asiaa.


Sami Liuhto Haromaani Sami Liuhto: Haromaani
Tusinaromaanit V
Turbator 2016

Design ja kannen kuva. Photoshop ja InDesign.

Kaikki parturit eivät ole partureita, mutta Varissuon vihervasemmistolainen seksuaaliorientoitunut asunto saa vieraita, kun Paavo Paalua närästää. Kormia puolestaan eriyttäen erittelee kahvion ja kahvilan. Samaanaikaan toisaalla Juutas Peelon Seuran puheenjohtaja J. Jonttera yhä nauraa omalle vitsilleen. Hyvä että joku. Viittaukset todellisiin henkilöihin ovat todellisia. Seuraavaksi puhutaan oikeilla nimillä. Maltathan odottaa.

Haromaani on maisteri Liuhdon 13-osaisen romaanisarjan viides osa.

Tusinaromaanit Facebookissa.


Finn West etupuoli Pekka Hakala: Finn West –
Härmäläistä dynamiittia
Kustantamo Helmivyö, 2019

Design ja kannen kuva. Photoshop ja InDesign.

Kaksi kovaa Finn West -klassikkoa samoissa kansissa!

Juho Helapää on Wild Finn, Härmän häjy Villissä lännessä, Antti-muulin kanssa Amerikkaa pitkin poikin koluava köyhien ja syrjittyjen puolustaja, jonka kauhavalainen ei tupessa ruostu!

Härmäläistä dynamiittia kokoaa samojen kansien sisään kaksi tunnetun toimittajan Pekka Hakalan kirjoittamaa FinnWest-juttua 1980-luvun lopulta. Finn West takapuoliNimitarinan lisäksi kirjassa nähdään kertomus ”Vaeltava vainaja”. Tarinoissa Juho Helapää joutuu selkkauksiin kierojen intiaaniasiamiesten, korruptoituneiden ratsuväen upseerien ja öykkäröivien viskitehtailijoiden kanssa. Tästä ei Villin lännen nostalgia parane!

Kirjassa on myös suomalaisen lännenkirjallisuuden tuntijan Juri Nummelinin esipuhe.

Osta kirja verkkokaupasta!

 


Ilo laulu jesuxesta Mattias Salamnius: Ilo-Laulu Jesuxesta
Kustantamo Helmivyö, 2020

Design. Photoshop ja InDesign.

Mattias Salamniuksen Ilo-Laulu Jesuxesta ilmestyi vuonna 1690, ja sitä on pidetty Ruotsin ajan suomenkielisen kirjallisuuden merkittävimpänä teoksena. Se oli myös suosittu, ja siitä otettiin kahdensadan vuoden aikana kuusitoista painosta. Teoksessa Salamnius yhdistää kalevalamittaa evankeliumeista tuttuun tarinaan Jeesuksesta.

Harvinaislaatuinen teos Ilo laulu jesuxesta takakansijulkaistaan nyt uudestaan ensimmäistä kertaa vuoden 1963 jälkeen. Teos jatkaa Helmivyön Raamattu-aiheisten kirjojen sarjaa.

Mattias Salamnius syntyi ilmeisesti Pohjanmaalla vuoden 1650 paikkeilla ja opiskeli papiksi mahdollisesti Uppsalassa tai Tartossa. Salamnius työskenteli Inkerinmaalla, minkä jälkeen hän siirtyi Paraisille, jossa kuoli. Ennen varhaista kuolemaansa hän kirjoitti Ilo-Laulun Jeesukselle.

Osta kirja verkkokaupasta!